Лидерът на феновете на Глазгоу Рейнджърс Анди Кер увери, че шотландските привърженици ще бъдат кротки при гостуването си на Манчестър Юнайтед в Шампионската лига във вторник.

В Англия се притесняват да не се повторят инцидентите от финала за Купата на УЕФА през 2008 година, когато 180 000 запалянковци на Рейджърс буквално заляха Манчестър и причиниха безредици, след като техният любим отбор бе победен с 0:2 от Зенит Санкт Петербург в двубоя за трофея.

„Нашите пътувания предлагат сигурност и безопасност. Ние сме много убедени, че този мач ще премине без инциденти”, каза Кер, който е президент на Асамблеята на привържениците на Рейнджърс.

От Юнайтед отпуснаха 3800 билета за шотландския тим, като се очаква около 4000 фенове от Глазгоу да пристигнат за първия двубой от груповата фаза на Шампионската лига.

Освен, че увери, че инциденти няма да има, лидерът на феновете на Рейнжърс се оплака, че този брой пропуски за мача е крайно недостатъчен, за да удовлетвори всички желаещи да присъстват на двубоя.