Емоционалното градско дерби между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити беше съпроводено с раздаването на специални комплекти и специални шалчета на феновете присъствали на „Олд Трафорд” в неделя. Тези сувенири обаче сега се появяват в различни сайтове в интернет на търг.

Преди началото на срещата имаше силни опасения, че минутката мълчание в памет на загиналите в Мюнхенската трагедия преди 50 години, ще бъде опорочена от феновете на гостуващия Сити. Това обаче не се случи.

Страховете за провалянето на емоционалния момент дойдоха, след вандалски постъпки на част от запалянковците преди началото на срещата пред „Олд Трафорд”.

Все пак, цялата церемония мина наред, но шефовете на Юнайтед може да останат неприятно изненадани, като разберат, че специалните шалчета се появиха в интернет ден след дербито.

Трогателната атмосфера на трибуните на „Олд Трафорд” бе оцветена от десетки хиляди червени и сини шалчета. Найлонови торбички са била поставени на всички 76 хиляди места като в тях е имало шалчета с изобразен надпис „Даден на поддръжниците на Манчестър Юнайтед, при отбелязването на 50-годишнината от Мюнхенската трагедия от 6 февруари 1958 година”.

Още в торбичката се е съдържала програмата на мача с Шефилд Уензди, който е първият играл се след трагедията, както и писмо от изпълнителния директор Дейвид Джил.

Повечето от феновете на „червените дяволи” вдигнаха гордо своите шалчета по време на мача, но някои от тях не разопаковаха найлоновите си торбички. Сега, една част от тези сувенири се продават в интернет.

Повечето от предметите могат да се намерят на цена между 30 и 70 английски лири.

Като довод на тези, които продават ценните предмети, може да послужи желанието им да помогнат на феновете, които не са присъствали на дербито, да се почувстват като част от невероятната атмосфера.