Загубата на Арсенал с 2:3 от Стоук не бе посрещната никак добре от привържениците на лондончани, които заляха социалните мрежи с гневни съобщения, призоваващи за уволнението на Арсен Венгер.

Още на почивката, когато резултатът беше 3:0 в полза на „грънчарите“, настроенията срещу дългогодишния наставник съвсем се изостриха, а дори попаденията на Санти Касорла и Аарън Рамзи не успяха да ги умилостивят.

„След 15 мача през миналия сезон Арсенал имаше 5 точки преднина на първото място. След 15 мача този сезон, Арсенал изостава с 13 точки от първия“, сподели един от недоволстващите.

„Двата ни гола през второто полувреме не трябва да прикриват факта, че Стоук ни вкара три за едно полувреме. Венгер ще трябва да дава много обяснения“, написа друг.

„Венгер трябва да защити наследството си, да покаже уважение към себе си и към клуба и ДА НАПУСНЕ“, гласеше друго мнение.

„Ако някой още може да твърди, че Венгер е точният човек за поста, нека да потърси помощ. Такъв човек е напълно луд“, сподели трети.

„23 точки е второто най-слабо постижение на Арсенал под ръководството на Венгер в първите 15 кръга (през 2012/2013 имахме 21 точки)“, припомни наблюдателен участник.