Феновете на Арсенал са простили на младия защитник на Стоук Сити Райън Шоукрос, който счупи крака на един от талантите на „топчиите” Аарън Рамзи. Шоукрос влезе много грубо на полузащитника на Арсенал, като прекърши двете кости в подбедрицата му миналата неделя. Бранителят бе изгонен, и напусна терена облян в сълзи, след гледката на ужасяващата контузия.

Мениджърът на Стоук Сити Тони Пулис разкри, че привържениците на Арсенал са направили жест към Райън Шоукрос, вместо да го засипят с обиди и заплахи. „Райън получи повече от 300 и-мейла от фенове на Арсенал, който изразяваха своето съчувствие и уважението си към реакцията му,” споделя Пулис пред „Гардиън”. „Мисля, че това е фантастично, особено като знам, че понякога се случват ужасни неща след подобни контузии. Отношението на тези фенове е невероятно.”

Точно след мача с Арсенал, Шоукрос получи първата си повиквателна за националния отбор на Англия, което разсея малко мислите му. „Беше много тежък уикенд, но да ми дадат възможност да се присъединя към националния обор е фантастично,” каза младокът. „Дори само да тренирам с този отбор е страхотно. Тук всички също се отнесоха добре с мен, по отношение на травмата на Аарън Рамзи.”