Феновете на Манчестър Юнайтед и Челси ще бойкотират официалните сувенири на финала за Купата на Англия на новия Уембли. Привържениците са недоволни от високите цени на билетите и от необосновано малката бройка ценни хартийки, които футболната асоциация отпусна на двата отбора. Клубовете получиха по 25000 пропуска, които изглеждат крайно недостатъчни на фона на огромния брой заявки, които Челси и Юнайтед получиха. Капацитетът на Уембли е 90000 седящи места, като 15000 от тях са заети от така наречения „Клуб Уембли”. Това е схемата, която финансира доизграждането на стадиона, чрез продажбата на билети, даващи право за присъствие на всички събития, които ще се проведат на съоръжението в първите десет години от експлоатация му.

Привържениците на двата тима ще раздадат 20000 листовки, които призовават зрителите да не купуват нищо от павилионите около стадиона, в които ще се продават всякакви фенски артикули свързани с първия голям финал, който новият стадион Уембли ще посрещне.

От Челси обявиха разочарованието си от малкото количество пропуски, още когато се обяви квотното разпределение. В Юнайтед също останаха крайно неудовлетворени от 25000 билета, които ще получат, при положение, че всеки домакински мач на тима на Олд Трафърд е наблюдаван от точно три пъти повече зрители. Според „червените дяволи” недостатъчната бройка входни хартийки създава предпоставки за появата на черна борса.

Феновете недоволстват и от високите цени. Едва 8000 билета от получените от клубовете са на цена 35 паунда. Привърженици на двата тима, които се добраха до другите 42000 пропуска, трябваше да заплатят съответно по 60, 80 и 95 паунда.