Част от привържениците на Манчестър Юнайтед са на път да пренесат враждата с Ливърпул в ново измерение, след като по време на вчерашния двубой с Уигън на „Олд Трафорд“ си позволиха да скандират обиди към жертвите от трагедията на „Хилзбъро“. Въпреки това в Англия смятат, че „червените дяволи“ няма да бъдат санкционирани заради поведението на феновете си.

Малка част от хората по трибуните си позволиха да пеят „Винаги жертви, вината никога не е ваша“ по повод последните разкрития около нещастния инцидент през 1989 година, когато 96 привърженици на Ливърпул загинаха, а полицията опита да потули вината си.

Песента за първи път бе изпълнена от агитката на Юнайтед по повод расисткия скандал между Луис Суарес и Патрис Евра през миналия сезон, който донесе на уругвайския национал 40 хиляди паунда глоба и наказание от 8 срещи.

„Мениджърът ни изрази ясно каква е позицията на клуба по този въпрос. Вече от феновете зависи да уважат думите му“, сподели един от говорителите на „червените дяволи“. От футболната асоциация отказаха да коментират случая.