Манчестър Юнайтед създаде истински празник за своите фенове при успеха с 4:0 над Уигън на „Олд Трафорд“ в мача от 4-ия кръг във Висшата лига. Две от новите попълнения в тима Алекс Бютнер и Ник Пауъл белязаха своите дебюти и с първи голове с екипа на „червените дяволи“.

Тази среща пък представляваше мач номер 700 за Пол Скоулс с екипа на Юнайтед, номер 600 за Райън Гигс и номер 400 за Рио Фърдинанд. И тримата започнаха като титуляри. Робин Ван Перси и Шинджи Кагава бяха оставени на пейката в началото на срещата, а атаката водеха Хавиер Ернандес и Дани Уелбек.

Левият бек Бютнер започна като титуляр, остана на терена цял мач, записа асистенция, а в 65-та минута, вкара хубав гол, макар и с доза късмет. Полузащитникът Ник Пауъл се появи в игра в 71-та минута, а в 82-та оформи крайният резултат. Другите две попадения в срещата бяха дело на Скоулс и Хавиер Ернандес.

Срещата започна с несериозна постъпка на Дани Уелбек, който успя да си спечели дузпа, но след явна симулация в 4-та минута. Веднага след това обаче Хавиер Ернандес не успя да реализира от бялата точка. Така, до края на полувремето Юнайтед не успя да поведе в резултата.

Малко след подновяването на играта обаче, „червените дяволи“ се разиграха. В 52-та минута Пол Скоулс се възползва от разбъркване в наказателното поле след центриране на Нани и вкара за 1:0.

В 63-та минута Ернандес засече отлично извеждащо подаване на Бютнер, и удвои преднината за домакините на 2:0. Гостите имаха претенции засада при последния пас, но на телевизионните повторения ясно се вижда, че за такава не може да става и дума.

В 66-та минута самият Бютнер се разписа. Малко щастливо той успя да мине през трима бранители на Уигън, след което от много малък стреля силно, топката рикошира във вратаря и вкрайна сметка влезе във вратата на гостите за 3:0.

Ник Пауъл оформи крайното 4:0 в 82-та минута, когато получи от Ернандес на границата на наказателното поле, напредна с топката една крачка, след което с плътен удар вкара първия си го за Юнайтед.

ВИДЕО: Юнайтед мина леко през Уигън, Бютнер и Пауъл с дебютни голове

източник: снимки: Reuters

Пауъл се появи на терена в средата на второто полувреме, заедно с Робин Ван Перси, а играта напуснаха Райън Гигс и Пол Скоулс.

След успеха, Юнайтед излезе на 2-о място с актив от 9 точки, на една зад лидера Челси. Уигън зае 13-а позиция с 4 точки.