Ако Дейвид Мойс бъде назначен за мениджър на Манчестър Юнайтед, почти сигурно ще доведе със себе си двама от водещите играчи на Евертън – Лейтън Бейнс и Маруан Фелаини.

Към момента сънародникът на сър Алекс Фъргюсън е сочен като фаворит за негов заместник, а фактът, че по всяка вероятност няма да поднови изтичащия си договор с „карамелите“ налива още масло в огъня на спекулациите.

В седмицата преди да обяви оттеглянето си, сър Алекс на няколко пъти обясни каква ще бъде трансферната политика на отбора през лятото и че ще са необходими две или три нови попълнения. Една от основните критики към шампионите през този сезон бе, че им липсва физическо присъствие в халфовата линия, където е необходим внушителен играч, който да пази гърба на атакуващите футболисти. Фелаини изглежда идеален за тази роля, която не му е чужда и в Евертън, макар че там често се нагърбва и с откровено офанзивни функции.

Лейтън Бейнс от друга страна отдавна е желан от сър Алекс, но високата му трансферна цена осуети не един и два опита за неговото привличане. Английският национал се подвизава в невралгичната зона на левия бек, където възрастта на Патрис Евра налага търсенето на заместник. С тази идея през лятото бе закупен Александър Бютнер, но след впечатляващи 1-2 мача като титуляр, холандецът по-често се заседява на скамейката.