Роби Фаулър вече се е примирил с мисълта, че ще напусне Ливърпул в края на сезона. Той се завърна на Анфийлд в началото на сезона, но не успя да се наложи в титулярния състав на Рафа Бенитес и за съжалениe на голмайстора едногодишният му договор няма да бъде подновен. Близък приятел на Фаулър сподели пред вестник „Сън”, че легендата на мърсисайдци иска да се раздели с отбора печелейки финала на Шампионската лига на 23 май.

„Роби е горчиво разочарован, защото той обича клуба, но той отчасти го очакваше” – заявява приятелят на играча – „Той не таи недоволство, тъй като беше очарован, когато Рафа му даде възможност да се завърне през януари 2006 година.”

„Той ще бъде титуляр срещу Чарлтън в неделя, за да се сбогува с феновете, които той смята за фантастични” – казва още приятелят на Фаулър - „Той обаче се надява неговото окончателно сбогуване да бъде на финала в Атина. Ще бъде сбъдната мечта, ако в края на кариерата си в Ливърпул вдигне трофея.”

От 1992 година насам Роби Фаулър е изиграл десет сезона с екипа на родния си клуб, в които е изиграл 265 мача и е вкарал 128 гола. С националната фланелка нападателят има записани 26 срещи с отбелязани 7 попадения.