Капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас нападна бившия си съотборник Емануел Адебайор за неговото поведение в мача с Манчестър Сити.

Адебайор получи три мача наказание за ритника в лицето на Робин ван Перси по време на мача на "Ийстландс", а в най-скоро време може да получи още няколко срещи наказание заради начина, по който отпразнува гола си във вратата на "артилеристите". Фабрегас, както и Емануел Ебуе, заявиха, че са "разочаровани" от поведението на бившия си колега.

Испанският национал, който смята, че сегашната му контузия е след действие точно на влизане в неговите крака от страна на Адебайор, заяви: "Аз мисля, че в този случай имаше червен картон. Аз бях голям щастливец, че крака ми беше във въздуха, когато се случи всичко това. Единственото нещо, което се опитвах да правя, когато Адебайор беше в Арсенал бе да му създавам положения и той да бележи. Не мисля, че не съм му помагал. Нямам никаква идея защо той действаше по този начин. Ние винаги сме го уважавали! Той не направи нещо добро, защото много млади хора гледаха мача и видяха какво направи той. Тези неща пък не са добри за футбола. Аз обаче съм много щастлив, че ФА го наказа за три мача за удара срещу Робин. Това, което направи той, не е добро за футбола. Много съм разочарован от него, много!".