Футболистът на Челси Франсеск Фабрегас не беше в настроение да празнува успеха на испанския национален отбор в Аликанте, въпреки че беше избран за Играч на мача срещу Англия (2:0).

Сеск Фабрегас отдаде почит на жертвите от терористичните атаки в Париж като постави топката от двубоя с „трите лъва“ пред френското посолство в Мадрид.

Халфът на Челси беше избран за номер едно в приятелския двубой от петък, но след събитията, футболистът реши просто да се преклони пред загиналите. Топката, която той спечели от двубоя, постави сред стотиците свещи и хиляди цветя.

На 13 ноември в Париж имаше серия от терористични актове. Неизвестни откриха стрелба в ресторант, три взрива имаше около стадиона по време на мача между Франция и Германия (2:0). На рок концерт неизвестни взеха заложници. Жертвите на серията от ужасяващи атаки станаха 129 души. Ранените са над 300.

Идентифицираха един от самовзривилите се на "Стад дьо Франс"

Френският президент Франсоа Оланд обяви въвеждането на извънредно положение в страната и засилен контрол върху преминаването на държавната граница. Страната обяви тридневен траур. 

Франсоа Оланд наредил да не евакуират феновете от "Стад дьо Франс"