Футболната асоциация на Англия ще докладва на ФИФА, че не е открила доказателства за расистки обиди срещу Рио и Антон Фърдинанд по време на световната квалификация срещу Сан Марино на 22 март.

Анти-расистка група пусна официална жалба до световната футболна централа, че при разгрома с 9:0 феновете на „трите лъва“ са скандирали грозни послания към братя Фърдинанд.

„Не успяхме да намерим нито едно лице, което да използва такива думи“, обясниха от ФА.

Нито една от мишените на предполагаемите обидни послания не взе участие в мача, като тъкмо отказът на Рио Фърдинанд да се отзове на първата си повиквателна под ръководството на Рой Ходжсън най-вероятно е причината за негативно отношение към него. По-малкият му брат Антон също е недолюбван от доста фенове на Острова, които виждат в него причината за отказването на Джон Тери от националния отбор.

„Искам да бъде ясно, че ние нито спорим, нито опровергаваме хората, изпратили оплакването“, заяви директорът по мениджмънта във ФА Ейдриън Бевингтън. „Продължаваме да работим и ако намерим някой, който е скандирал расисти обиди в Сан Марино, той ще си понесе последствията.“