Джони Евънс призна, че се наслаждава на борбата за титулярното място в отбраната на Манчестър Юнайтед, като добави, че е готов да заеме мястото на Рио Фърдинанд в предстоящото градско дерби с Манчестър Сити този уикенд.

Евънс имаше възможността да изпита невероятната атмосфера на стадиона в Истанбул „Инюню”, по време на мача с Бешикташ от Шампионската лига във вторник. Това бе и шестия мач за защитника от началото на сезона.

Рио пропусна мача в Турция заради разтежение, а сър Алекс Фъргюсън призна, че бранителят с номер 5 е под сериозна въпросителна за двубоя в неделя.

„Атмосферата във вторник бе невероятна. Някои от съотборниците ми аплодираха турските фенове, тъй като няма как да не оцениш подобна подкрепа”, заяви Джони пред официалната страница на „червените дяволи”.

„Всеки мач в Европа уникален, заради различните стадиони, различната атмосфера, която те предлагат. Знаехме, че в Турция нещата ще са на нож, но все пак чувството бе невероятно. Определено се учиш от подобен опит”, добави Евънс.

„Вече се чувствам много спокойно в първия тим. Така се чувствах и през по-голямата част от миналия сезон, но тогава бе ново изживяване за мен. Рио и Неманя са една от най-добрите двойки централни бранители в света, уча се постоянно от тях. Аз и Уес Браун трябва много да се трудим, за да влезем в състава. Все пак си мисля, че и двамата ще играем достатъчно много през настоящата кампания”, коментира още Джони Евънс.

Ако Фърдинанд не успее да се възстанови за дербито със Сити, Евънс се надява, че ще бъде предпочетен пред Браун. Все пак Джони сподели, без значение дали ще играе или не, че всички на „Олд Трафорд” очакват с нетърпение срещата с „гражданите”.

„Сити започна сезона вихрено. Това, което показахме срещу Тотнъм обаче, беше изключително. Момчетата се справиха брилянтно, за да успеят да обърнат развоя и да спечелят срещата”, добави централният защитник на Манчестър Юнайтед.