Двама от ключовите играчи на Евертън няма да бъдат изпуснати по време на трансферния прозорец това лято. Кевин Миралас и Джеймс МакКарти са преследвани от редица клубове, а "карамелите" изглеждат принудени да ги продадат, защото имат само по година оставаща от контрактите им.

За белгиеца от Уест Хем са готови да извадят 6 млн. паунда, докато Тотнъм дори прати оферта за шотландеца от 20 млн. паунда, но първоначално беше отхвърлена. Сега обаче мърсисайдци са направили ход, за да ги запазят.

Според вестник "Дейли Мейл", ръководството е поставило конкретни оферти пред тях за продължаване на договорите. Те са за различен период от време, който не се съобщава засега, но финансовите параметри по тях са изключително изгодни и за двамата.

Ако Миралас и МакКарти бъдат задържани, както се очаква, единственият играч на Евертън, който може да бъде продаден до края н атрансферния прозорец, е младокът Джон Стоунс. Към него има интерес от Челси, като лондончани са готови да извадят 30 млн. паунда за него.