Макар да победи в първия полуфинален мач за Купата на Лигата срещу Манчестър Сити, шансовете на Евертън да се добере до финала намаляват драстично. "Карамелите" загубиха двама основни играчи за битката с "гражданите" в сряда вечер на техния "Итихад". 

Мениджърът Роберто Мартинес призна, че няма да може да ползва Кевин Миралас и Мохамед Бешич, които получиха травми в последния двубой на тима срещу Суонси в неделя. В него мърсисайдци паднаха с 1:2. 

Босненецът получи травма в подколянното сухожилие и беше сменен още в 11-та минута от Том Клевърли. Белгиецът пък остана само до 28-та минута на терена и напусна заради проблеми с коляното. 

"Не знам колко сериозни са травмите им, но със сигурност няма да мога да ги ползвам в сряда. За съжаление, може да се окаже, че ще съм без тях за доста дълъг период. Това е много жалко, защото те бяха невероятни в последните мачове и започнаха да се налагат в състава."

"Но няма как, насъбраха ни се 5 мача за последните 13 дни и умората, съответно и контузиите, се натрупа. Затова съм много благодарен на Фил Ягиелка, който едва се завърна от лечение и вече изигра три мача за седем дни. Но ще трябва да играе и още", сподели Мартинес.