Сериозно главоболие около състава се появи за мениджъра на Евертън Роберто Мартинес до края на настоящия сезон. Той няма да може да използва в останалите седем мача от кампанията халфа Дарън Гибсън. 

Ирландецът счупи метатарсална костица в стъпалото си и ще му трябва почивка между шест и осем седмици. Все пак Мартинес съзря и хубавото в новините за травмата му, защото няма да се наложи операция, а само обездвижване. 

"Предвид обстоятелствата, бих казал, че новините за Дарън са фантастични. Да, губим го до края на сезона, но поне няма да се наложи операция и ще можем да го ползваме в пълния му потенциал за началото на подготовката", изрази оптимизъм испанският мениджър. 

Но всъщност добрата новина за него е свързана със завръщането в състава на нападателя Ромелу Лукаку. Белгиецът имаше проблеми с подколянното сухожилие още по време на мачовете на националния отбор на Белгия. 

Заради проблемите си Лукаку пропусна двубоя със Саутхемптън през изминалия уикенд, но тимът му се справи и без него за победата. Сега обаче ще е на линия за гостуването на Суонси в събота.