Английският участник в Лига Европа Евертън е все по-близо до поредния си трансфер. "Карамелите" се очаква да подпишат в близките часове с камерунския нападател Самуел Ето'о, пишат изданията на Острова. 

Той е чакан във вторник сутринта в Ливърпул, за да мине медицинските тестове. Ако всичко е наред, или следобед, или най-късно в сряда сутринта таранът ще е футболист на "карамелите". 

Очаква се той да подпише договор за една година с мърсисайдци. Ето'о е направил значителни отстъпки в личните си условия, за да може да заиграе на "Гудисън парк". Но все пак финансовите детайли по сделката не се съобщават. 

Камерунецът ще се конкурира за място на върха на атаката на Евертън с рекордната покупка Ромелу Лукаку. Той обаче няма нищо против да е и резерва на младия белгиец, стига все пак да играе на високо ниво. 

33-годишният нападател беше в Челси миналия сезон, но договорът му не беше подновен. Той изигра 21 мача и реализира 9 гола за лондончани, но имаше и известни проблеми с контузии, които ограничиха участията му. 

Ето'о беше спряган за трансфер и в Милан, но по-рано днес мърсисайдци отрекоха тази информация и така единствената опция пред камерунеца е Евертън. Името му беше спрягано и за още една дузина тимове, но в крайна сметка никой от тях не го пожела официално.