Футболистът на Челси Микаел Есиен за пореден път ще се превъплъти в ролята на защитник, по време на реванша от полуфиналите за Шампионската лига срещу Ливърпул. Така за втори път този сезон на ганаеца ще му се наложи да охранява действията на нападателя Питър Крауч.

Рикардо Карвальо е аут за срещата на „Анфийлд” и по тази причина мениджърът Жозе Моуриньо отново ще преквалифицира Есиен в централен защитник, в двойка с Джон Тери.

Есиен е убеден, че двамата заедно ще се справят с устрема на „червените”.

„Питър Крауч е най-високият човек, срещу когото съм играл някога, но аз съм готов,” заяви Есиен. „Никога не съм виждал друг такъв футболист – той може да е по-добър при високите топки, но аз съм по-добър, когато топката е на тревата.”

„Не ме притеснява да играя като защитник, ще направя всичко, което се иска от мен. Ще играя там, където ми кажат, правя го през целия сезон и това не е новост за мен.”

„Радвам се, че Джон ще е до мен този път, той има повече опит и може само да ми помогне. Мисля, че съм си научил урока от предишния мач.” През зимата Челси загуби с 0:2 от Ливърпул, но тогава партньор на Есиен в защитата на „сините” бе Паоло Ферейра.