Каспер Шмайхел, синът на легендата на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел, може да докара „червените дяволи” до мини криза, ако успее да опази врата суха в трети мач подред. Дерби между градските съперници Сити и Юнайтед ще се проведе този уикенд..

„Каспер се справя много добре на вратата, невероятен млад вратар е. Показа страхотен рефлекс на голлинията. Въпреки, че не е от най-високите на терена, успява да обере почти всички топки в наказателното поле”, заяви наставникът на „гражданитеСвен Горан Ериксон.

„Понякога е трудно да живееш в сянката на известния си баща. Но Каспер не допусна гол досега и заслужава само похвали. Няма за какво да го укори човек”, каза още бившият треньор на Англия.

„Баща ми не ми е идола на вратата. Аз се прекланям пред испанеца Сантияго Канисарес. Играх срещу Валенсия в предсезонната подготовка. Беше невероятно. Винаги съм искал да съм на терена заедно с Канисарес. Той ме изчака в тунела на полувремето и ми даде фланелката си, това бе страхотно от негова страна. След мача си поговорихме малко”, заяви синът на Петер Шмайхел.