Бившият селекционер на Англия Свен-Йоран Ериксон разкри закана за убийство от страна на сър Алекс Фъргюсън в интервю пред вестник "Таймс". Заплахите били отправени преди Световното първенство през 2006 г., а в основата на скандала бил Уейн Рууни.

Сър Алекс настоявал нападателят да не бъде включван в националния отбор за Мондиала в Германия, тъй като не бил възстановен напълно от счупването на метатарсалната кост на стъпалото. "Най-удивителното беше, че Алекс ми се обади в седем сутринта или дори по-рано. Беше бесен - не попита дори как съм, а направо започна да крещи - „Ще те убия, ти си приключил“. Но аз представлявах отбора на Англия и нямах право да отстъпвам. Чувайки, че Алекс ще ме убие, ако се обадя на Рууни, отговорих: „Какво става с теб?“. Но той продължи да крещи и аз разбрах, че няма смисъл да разговаряме. Казах му: „Алекс, ще заведа Рууни на Световното първенство. А сега - хубав уикенд. Чао “, сподели Ериксон.

Рууни игра в три мача за Англия на Световното първенство през 2006 г., като пропусна само първата среща с Парагвай. След отпадането на 1/4-финала Ериксон напусна националния отбор