Свен-Йоран Ериксон се съгласи да застане начело на Манчестър Сити. Шведският специалист ще подпише тригодишен договор с клуба, съобщава „Sky Sports News”.

Според изданието 59-годишният наставник ще получава 3 милиона паунда годишно, което го прави най-скъпоплатеният мениджър в историята на „гражданите”. Бившият треньор на Англия вече е набелязал и евентуални нови попълнения, като първото име в списъка е Фреди Люмберг от Арсенал.

Ериксон ще поеме състава само ако закупуването на отбора отстрана на Таксин Шинаватра приключи успешно и тайландският магнат стане абсолютен собственик. Бившият министър на Тайланд притежава само 55,9 % от акциите на клуба, а най-вероятно ще получи повече от 75%.

Шинаватра вече отправи оферта от 81,6 милиона паунда към ръководството на Манчестър. Тайландското правителство замрази банковите му сметки преди две седмици, след като срещу него бе повдигнато обвинение в корупция и злоупотреба с власт. Сега властите в Тайланд са любопитни да разберат откъде идват парите, с които той смята да осъществи сделката.