Наставникът на Кот Д’Ивоар Свен Йоран Ериксон призна, че е много по-забавно да бъде селекционер на африканците, отколкото на Англия.

На въпрос каква е разликата между слоновете от Африка и трите лъва от Острова, Ериксон разкри, че разликата е в това, че самият той се забавлява повече в момента.

„Малко или много е еднакво, тъй като това са топ футболисти на международно ниво, големи звезди, които присъстват и в двата тима”, каза шведският специалист.

„Единствената разлика е, че африканците се усмихват по цял ден - в автобуса, по време на тренировка, в ресторанта. Те са щастливи хора. Не мога да повярвам, че са имали толкова проблеми в миналото. Те са много по-витални от европейците, сигурен съм в това.”

„Със сигурност чувстват напрежение, защото не мисля, че феновете останаха много доволни след Купата на африканските нации. Отборът има твърде много големи имена и затова към тях има много големи очаквания.”

„Това е просто тяхната природа и манталитет, но на мен ми е забавно всеки един ден с тях. Изглежда, че те се забавляват повече, отколкото всеки един европейски отбор”, разкри Ериксон.