Добрият старт на Манчестър Сити във Висшата лига през този сезон наложи мениджърът на тима Свен Йоран Ериксон вече да мисли за зимния трансферен прозорец.

Спорес Sportinglife, Мартин Петров и Елано са влели свежа кръв в състава на „гражданите” и са обезпечели прогреса на тима. Въпреки това наставникът смята, че няма необходимото, за да може тимът, поне на този етап да се пребори с грандовете в Англия.

Заради контузените футболисти, сред които е и българският национал Валери Божинов, тимът има нужда от сериозно подкрепление, което ръководството на тима смята да си осигури през зимата, още повече, че собственикът Таксин Шинаватра е дал зелена светлина на Ериксон.

„Ще си осигурим нови попълнения през януари. Нямаме кой знае какви проблеми, но все пак ме тревожат контузиите. Не мисля, че сме късметлии през този сезон, но за да продължим борбата ще ни трябват нови играчи”, категоричен бе Ериксон.

Докато Мартин Петров, Елано и Майка Ричардс са далеч от контузиите, отборът ще върви напред.

„Играем добър футбол, с отлични комбинации, но трябва да бъдем по-внимателни в защита”, допълни мениджърът на Манчестър Сити.