Мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон е доволен от третото място, което отборът успя да съхрани след победата над Мидълзбро с 3:1 в среща от осмия кръг на Висшата лига. Българският национал Мартин Петров игра през целия мач и спомогна за първото попадение, чрез чудесно центриране от ъглов удар, след което Крис Ригот си вкара автогол.

„Мястото ни изглежда съвсем резонно, но ако успеем да го задържим ще бъда много доволен. Сами разбирате, че на феновете им харесва това, което гледат, а в мача някои от комбинациите, които показахме, бяха превъзходни”, каза наставникът на „гражданите” след успеха.

„Ако понякога съм критичен, то е защото трябва да има по-голям синхрон, но играта никога не може да бъде перфектна, затова само мога да се радвам на стореното от играчите. Показваме много добър футбол. Успяха да ни вкарат лесен гол в края и може би стигнаха до няколко положения, но ние бяхме по-уверени на терена”, добави Ериксон.

Наставникът на „гражданите” за пореден път похвали играта на Елано: „Той се представя все по-добре и по-добре, ако успее да задържи това ниво, ще бъдем много щастливи.”