Наставникът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон предупреди колегата си в Ливърпул Рафаел Бенитес, че трябва да продаде капитана си Стивън Джерард, ако иска да вземе младежкия национал на „гражданите“ Майкъл Джонсън.

Медиите в Англия разпространиха информациите, че испанецът се интересува от футболиста и през януари ще се опита да го привлече. Ериксон допълни, че Джонсън е основна част в плановете му на „Ийстландс“.

„Чух за слуховете, че Ливърпул го искат. Никога не съм говорил с Майкъл на тази тема, но мога да кажа, че той е щастлив тук“, коментира бившият селекционер на Англия.

„Ако обаче те искат да го купят, първо ще трябва да продадат стадиона си или да ни дадат Стивън Джерард за него. Това е единственият вариант, при който могат да го вземат“, продължи Ериксон.

„Не мисля, че той иска да ходи някъде. Майкъл играе във всеки мач освен в тези, когато е контузен, така че не виждам причина, за да иска да напуска. Той е много добър футболист и за в бъдеще ще става още по-класен. Сигурен съм също, че има бъдеще и в националния отбор. В момента е в младежкия състав и има голям шанс да получи повиквателна и за мъжкия“, каза още шведският специалист.

По-късно днес Манчестър Сити излиза срещу Тотнъм в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. „Българското дерби“ ще се състои на стадион „Уайт Харт Лейн“ в Лондон и е с начален час 17:00.