Бившият селекционер на английския национален отбор по футбол Свен-Йоран Ериксон призна, че иска да ръководи тима по време на европейското първенство през юни, но се съмнява че от Футболната асоциация ще му предложат да заеме овакантения от Фабио Капело пост.

Шведът бе начело на „трите лъва“ между 2001 и 2006 г., като под негово ръководство Англия стигна до 1/4-финалите на световните първенства през 2002 и 2006 г., както и на Евро 2004.

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап е основният кандидат за нов селекционер, но 64-годишният Ериксон смята, че знанията му за голяма част от играчите могат да увеличат неговите шансове.

„Трябва да ме вземат! Аз познавам всички играчи“, каза шведът пред британския вестник „Дейли Телеграф“. „Някои от младите, които сега пробиват, са наистина добри, но все още има доста добри и сред по-възрастните футболисти.“

„Пол Скоулс може да се завърне. Уейн Рууни е невероятен, той притежава всичко, а е само на 26 години. Той вече е по-зрял футболист, който контролира добре своя темперамент. Рууни е човекът, който да решава мачовете за Англия“, добави шведският специалист.

„На мен обаче няма да ми предложат поста, понеже медиите и Футболната асоциация ще го приемат като стъпка назад. Дори и Хари да поеме тима, това няма да е перфектната ситуация за него, защото ще разполага с твърде малко време“, смята Ериксон.