Мартин Петров игра цял мач при домакинския успех на Манчестър Сити срещу Мидълзбро с 3:1 в среща от деветия кръг на Висшата лига.

Двубоят започна повече от добре за гражданите. Още в десетата минута Мартин Петров центрира от ъглов удар, в създалата се суматоха бранителят на Мидълзбро Крис Ригот с глава прати топката в собствената си врата и даде преднина на домакините.

Възпитаниците на Свен-Горан Ериксон се възползваха от полученото психологическо предимство. В 33-ата минута Майкъл Джонсън подаде към Елано и бразилецът с шут от повече от 20 метра прати топката в долния ляв ъгъл на Марк Шварцер.

След час игра бившият английски национал Джонатан Уудгейт фаулира Емил Мпенза пред наказателното поле на гостите. Авторът на втория гол за Сити Елано Блумер застана зад топката и с перфектно изпълнение в горния ляв ъгъл на вратата оформи класическото 3:0.

Минута преди края на редовното време Бен Хътчисън с удар от точката на дузпата реализира почетното попадение за гостите от Мидълзбро.

С шестия успех от девет мача Манчестър Сити събра актив от 19 точки и е плътно в класирането зад съгражданите от Юнайтед, които са на втора позиция с 20 точки, водач е Арсенал с 25 точки.