Мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон се надява победата над Тотнъм с 2:1 в среща от 30-я кръг на Премиършип да се окаже преломен момент за неговия тим. „Гражданите” започнаха по много добър начин сезона, като известно време успяваха да запазят позиции в челото на таблицата, но в последните двубои „небесносините” не бяха толкова убедителни в изявите си.

„Смятам, че заслужавахме победата. Мисля, че създадохме повече положения, отколкото съперника ни”, заяви Ериксон пред Sky Sports.

„За нас беше изключително важно да стигнем до този успех. В последните три мача не съумяхме да вкараме гол и взехме само една точка. Надявам се, че това ще е преломният момент за отбора и ще продължим да показваме отлични резултати до края на сезона”, добави шведският наставник на Мартин Петров и Валери Божинов.

„Не смятам, че играхме лошо през първото полувреме, но се нуждаехме от съживяване. През втората част взехме инициативата в свои ръце и вкарахме два гола”, коментира мача Ериксон, в който „гражданите” успяха да обърнат Тотнъм, в чийто състав бе Димитър Бербатов. Мартин Петров не взе участие в срещата, тъй като изтърпява наказание, а Валери Божинов все още се възстановява от травмата.