Манчестър Сити обърна Тотнъм в днешния мач от 30-я кръг в английската Висша лига и взе трите точки след 2:1.

За „шпорите90 минути изигра Димитър Бербатов, който обаче не успя да помогне на лондончани да се поздравят с успеха. Мартин Петров не бе част от състава на домакините, тъй като изтърпява наказаните, а Валери Божинов все още не е напълно възстановен от контузията си. 

Срещата започна добре за момчетата на Хуанде Рамос, които успяха да открият резулта при една атака в 32-та минута. Роби Кийн реализира хубав гол с левия крак от зоната на дузпата след пас на Паскал Шимбонда.

През втората част обаче „гражданите” успяха да обърнат резултата в своя полза.  

В 59-та минута Стивън Айрлънд върна тима си в срещата, след като вкара за 1:1. Той прати топката във вратата на Робинсън с шут от малкото наказателно поле, а с асистенция с глава се отличи Елано Блумер

В 72-та минута падна и второто попадение за домакините. Елано Блумер изпълни корнер в центъра на наказателното поле на Тотнъм, който бе засечен от Недум Онуоха за 2:1.

Домакините стигнаха и до изравнително попадение в 85-та минута, което обаче бе отменено заради засада. О’Хара изпълни добре свободен удар към вратата на Харт, Бент вкара във вратата на „небесносините”, но радостта на „шпорите” бе помрачена, тъй като Димитър Бербатов се е намирал в положение на засада при първоначалното изпълнение на нарушението. 

Малко преди това, в 81-та минута българският национал отправи хубав удар от далечно разстояние, който обаче бе париран от Харт в корнер.

В крайна сметка, срещата завърши с победа за домакините.

След днешния успех Манчестър Сити заема 8-то място с актив от 48 точки, а Тотнъм е на 11-то с 35 точки.