Бившият селекционер на Англия и настоящ на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон заяви, че големият брой чужденци във Висшата лига не е причина за слабите резултати на английския национален отбор.

„Премиършип разполага с достатъчен брой добри родни състезатели, с които да се създаде силен национален отбор. Когато се намеси темата за чужденците и техния брой в дадено първенство, трябва да се има предвид, че ситуацията на Острова е същата като в Испания или Италия например”, каза специалистът.

„Обърнете внимание на Интер или Милан – в тези два тима италианците не са много. Не мисля обаче, че това пречи на някого. Никога не съм казвал, че борят на чужденците е проблем, дори когато бях наставник на Англия. Добрите състезатели като Уейн Рууни и Майка Ричардс винаги ще изпъкват пред другите”, коментира още Ериксон.

На Острова се появиха спекулации, че Свен може да бъде повикан от ФА обратно на кормилото на „трите лъва”. „Футболната асоциация не се е свързвала с мен, но няма и нужда да го прави, тъй като аз се чувствам идеално на мястото си в момента”, добави той.

„Не мога да коментирам наследника на МакЛарън. По този въпрос има доста спекулации и доста мнения. Аз обаче нямам представа кой ще бъде следващият селекционер на „трите лъва”, но и нямам позиция по темата. Не знам дали ще е чужденец или англичанин. Това не е моя работа”, завърши Ериксон.