Защитникът на Ливърпул Хосе Енрике не спести похвалите си към нападателя на тима Луис Суарес, който се намира в блестяща форма през този сезон. Уругваецът не спира да бележи, като вече изпревари Робин Ван Перси в голмайсторската листа на Висшата лига. След хеттрика си срещу Уигън миналата седмица, Суарес оформи головата си сметка в английския елит на 21 гола – два повече от холандеца.

„Винаги казвам на Луис какво ще направи – той винаги пробва да прокара топката между краката на своя противник. Това е абсолютно винаги. Знаеш какво ще направи, но не можеш да го спреш“, коментира Енрике.

„Когато познаваш някого, знаеш какво възнамерява да прави, но въпреки това, той си остава футболист, срещу който се тренира трудно. На тренировки бележи много голове. Той е като Меси – всеки знае, че той се опитва да бъде в наказателното поле през цялото време. Всеки знае това, но никой не може да го спре. Същото е и с Луис. Разбира се, има някои разлики между двамата. Суарес е същият и на тренировките, какъвто го виждате и по време на мачовете. Винаги е на 100 %. Никога не пропуска тренировка, да чукнем на дърво, и наскоро не е бил контузен“, каза още левият бек на „червените“.