Нападателят на еквадорския национален отбор по футбол Енер Валенсия е на път да заиграе във Висшата лига, след като в момента преминава медицински прегледи в Уест Хем.

25-годишният играч на мексиканския Пачука вкара всичките 3 гола за своята родина в груповата фаза на Мондиал 2014 и така привлече вниманието към себе си.

„Чуковете“ действаха най-бързо и спечелиха битката за подписа му, като президентът на Пачука Хесус Мартинес не разкри точната трансферна сума, но заяви, че тя ще бъде рекордна за местното първенство.

Според слуховете лондончани са се бръкнали сериозно за Валенсия, като са извадили сума не по-малка от 10 милиона паунда, но не и надвишаваща 15-те милиона, които платиха за Анди Керъл през миналото лято.

„Има много оферти за Енер Валенсия. Най-добрата, тази, която се доближи най-близо до това, което играчът иска, дойде от английски клуб“, каза Мартинес. „Няма да говоря за цени, но ако той бъде продаден, то ще бъда за сума, каквато никой в мексиканския футбол не е виждал досега. Иначе сделка няма да има.“

„Търсим възможност, която е добра и за футболиста, и за нас. Поради тази причина той ще бъде продаден на цената, която ни харесва. Искаме да запазим и процент от правата на Валенсия в случай, че той бъде продаден на друг голям отбор в Европа.“

„Боли ме. Не искам да го продавам, същото е мнението и на мениджъра, и на феновете, но не можем да вървим против кариерата на момчето“, завърши Мартинес.