Полузащитникът на Ливърпул Емре Джан обясни защо предпочита да работи с настоящия си мениджър Юрген Клоп, отколкото с предишния Брендън Роджърс. Германският национал изтъкна факта, че при своя сънародник вече получава шанс да играе на коронната си позиция – тази на опорен халф, а също и по-лесната комуникация заради липсата на езикова бариера.

Именно Роджърс беше човекът, който доведе Джан на „Анфийлд“ преди началото на сезон 2014/2015, но приоритетно го ползваше като защитник в схемата си с трима бранители.

След идването на Клоп халфът беше изтеглен напред в обичайната си роля и затова той е благодарен. „Трябва да изкажа благодарности на Брендън Роджърс. Той ме доведе в Ливърпул и винаги съм изпълнявал това, което ми казваше. Научих доста от него. Разбира се, съвсем различно, е когато имаш човек като Юрген Клоп наоколо.“

„Дребните детайли понякога можеш да разбереш само на родния си език. Той също може да извлече ползи от тази ситуация.“

„Чувствам се на мястото си като опорен халф. Казвал съм го неведнъж. В Ливърпул ситуацията обаче е по-различна спрямо тази в германския национален отбор. Тук все още съм едно от новите момчета, така че с удоволствие бих играл на всеки пост. Ляв бек, десен бек, напред в атака – ще бъда там, където трябва. Нямам никакви изисквания в това отношение“, допълни Джан.

Германецът няма да бъде на разположение на Клоп в следващите 4 до 6 седмици, след като получи контузия в края на знаменитото 4:3 срещу Борусия Дортмунд в Лига Европа.