Емре Джан вярва, че Юрген Клоп може да превърне Ливърпул в новия Борусия Дортмунд с уникалните си треньорски методи. Клоп пое Ливърпул след уволнението на Брендън Роджърс и стартира с равенство 0:0 с Тотнъм в дебюта си във Висшата лига.

Немският национал смята, че Юрген Клоп е точният човек, който да върне славата на Ливърпул. Джан заяви пред Sport Bild, че философията на треньора и била много успешна в Дортмунд и затова не е изненада, че иска да я приложи и в Ливърпул.

„За треньора е много важно да се пресира съперника, а когато владеем имаме пълна свобода. Трябва да се възползваме от това“, коментира Емре Джан. „Трябва да се върнем в ситуацията, в която всеки вярва в отбора. Клоп ни носи точно това. Не трябва да се съмняваме, а да вярваме, че можем да постигнем всичко. Той е наясно със ситуацията, защото се е сблъсквал с това в началото на престоя си в Борусия“, заяви още Джан.

„Той е напълно различен от останалите треньори. По-емоционален е и може да те прегърне. Просто е такъв и не мисля, че нещо би се променило независимо, дали е в Германия или тук в Англия“, добави още Емре Джан.