Ливърпул се измъкна „сух”, след като с два късни гола победи с 2:0 Фулъм в мач от 13-я кръг на Премиършип на „Анфийлд Роуд”. „Мърсисайдци” бяха близо до домакинската издънка, но в крайна сметка благодарение на Фернандо Торес – Ел Ниньо и измислена дузпа „червените” спечелиха важни три точки и се доближиха до водачите в класирането.

През първото полувреме домакините изцяло контролираха нещата случващи се на терена, но така и не успяха да стигнат до гол в противниковата врата.

Вторите 45 минути отново започнаха с превес за Ливърпул, но гол не падна до 81-та минута, когато блесна таланта на испанския нападател на „мърсисайдци” Фернандо Торес, който овладя дълъг пас от страна на Пепе Рейна, след което се освободи от един защитник на гостите, нахлу в наказателното поле на Фулъм и не остави никакви шансове за стража им Анти Ниеми.

В 84-та минута Карлос Боканегра фаулира на границата на наказателното поле Питър Крауч, но съдията Стив Танер реши да даде дузпа в полза на домакините, която след 60 секунди бе реализирана от капитана на Ливърпул Стивън Джерард.

След тази победа Ливърпул се намира на 4-о място във временното класиране с 24 точки, а Фулъм е 13-ти с 12 точки.