Бившият играч на Ливърпул Ел Хаджи Диуф продължи задочния си и доста неприятен диалог с две от легендите на клуба – Джейми Карагър и Стивън Джерард. Сенегалският национал за пореден път уязви двамата, като си послужи с доста обидни квалификации.

Както е известно, проблемът между двете страни се породи след публикуването на автобиографиите на англичаните. Всеки един от тях по собствен начин упрекна Диуф в това, че никога не се е раздавал напълно за отбора.

„Разликата между Джейми Карагър и мен е, че аз съм футболист от световна класа, а той е едно л**но“, коментира Диуф. „Той е от онзи тип л**на, които пишат книга и вътре говорят само за мен. Аз в моята си книга не съм написал и една дума за него, понеже той е ш**ан загубеняк.“

„Вие наистина ли вярвате, когато Стивън Джерард ви каже, че Ел Хаджи Диуф не е бил добър играч? Аз носех националния тим на гърба си в течение на години, 14 милиона души бяха върху моите плещи. Когато печелехме, беше благодарение на мен, когато губехме – вината беше моя. Джерард никога не може да бъде това, което аз бях за Сенегал – той дори не можа да запише 100 мача за Англия. Никога не е правил нищо на Световни или Европейски първенства.“

„Когато дойдох в Ливърпул, а той сметна, че съм постигнал своето желание, Джерард си помисли, че не уважавам клуба. Интересно е как точно той уби тима си с онова подхлъзване срещу Челси. Щом Ливърпул никога не е печелил Висшата лига, това не може да е случайност. Каквото повикало, такова се обадило“, заключи Диуф.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS