Отборът на Фулъм победи с минималното 1:0 Мидълзбро в двубой от 28-и кръг на Чемпиъншип. Единственото попадение в срещата падна още в 6-ата минута и бе дело на Антъни Нокарт. Последва тотална доминация на домакините, които обаче не съумяха да удвоят аванса си. 

Началото бе шеметно за домакините, след като още в 6-ата минута водеха в резултата. Джоуи Брайън се възползва перфектно от свободното пространство, което му бе предоставено и центрира към Антъни Нокарт, който бе на перфектна позиция в наказателното поле, за да изпрати топката право във вратата на  Ейнсли Пиърс. 

Пресата на домакините не приключи с откриването на резултата и Фулъм остана доминиращият тим. Малко по-късно Фулъм бе на косъм да удвои аванса си, но ударът Джош Онома пропусна невероятен шанс и ударът му премина на сантиметри от вратата. 

До края на първото полувреме резултатът изненадващо се запази, след като Фулъм не успя да покачи резултата. 

Ситуацията през второто полувреме не бе кой знае колко различна. В 64-ата минута играчите на Мидълзбро претендираха за дузпа след непозволена игра с ръка на Онома, но играта продължи. 

В 73-ата минута Фулъм най-накрая отбеляза второ попадение, но голът бе отменен заради засада на Денис Одой. 

До края на срещата резултатът остана непроменен и "котиджърс" грабнаха трите точки. Фулъм е трети в класирането с 48 точки, а Мидълзбро е на незавидното 16-о място с 34 пункта в актива си.