Нападателят на Манчестър Сити Един Джеко смята, че конкуренцията във Висшата лига ще бъде по-сериозна от миналогодишната.

Тогава единствено Ливърпул и Челси бяха сред отборите с реален шанс за титлата в заключителната фаза на шампионата в Премиършип, който донесе втора титла в последните 3 години за „гражданите“.

„Ще ни бъде тежко, но аз съм оптимист“, коментира босненският национал. „Във всеки сезон има по няколко отбора, които спорят за шампионския трофей в Англия. През тази кампания Челси изглежда като най-сериозният ни конкурент, но не бива да игнорираме Ливърпул, Тотнъм, Арсенал или Юнйтед, които със сигурност ще бъдат по-силни спрямо миналата година. Като цяло всички заякнаха и всеки от тях иска да завърши на първо място.“

„Предишната кампания беше една от най-добрите в моята кариера. Накрая станахме шампиони на Англия, като вдигнахме титлата за втори път през последните три години“, каза 28-годишният таран, който вкара 5 гола в решителните 4 финални кръга.

„Успяхме да спечелим Купата на Лигата и съм наистина доволен да играя редовно както за клуба, така и за себе си. Колкото до договора ми, нямах никакви колебания за преподписването. Щастлив съм в Сити, мениджърът вярва в мен, което със сигурност е от значение. Давам всичко от себе си на терена, защото Сити е страхотен клуб с големи амбиции. Затова лесно реших да остана“, допълни Джеко.