Младият флангови играч на Ливърпул Джордан Айб смята, че новият мениджър Юрген Клоп е помогнал много за психическата устойчивост на отбора. По думите на англичанина вече всички вярват в постигането на победата във всеки мач, без значение от развитието на срещата.

48-годишният германец пое щафетата от освободения Брендън Роджърс, който бе уволнен след първите 8 кръга на първенството. Едва през миналия уикенд Клоп постигна първата си победа във Висшата лига, като надигра Челси в Лондон с 3:1. Двубоят се разви през пълен обрат за мърсисайдци, които рано допуснаха гол на Рамирес, но после с две попадения на Филипе Коутиньо и едно на Кристиан Бентеке взеха трите точки.

Айб бе една от резервите в мача, който беше негов 12-и през сезона във всички турнири. „Това беш едно от най-важните неща, които мениджърът ни каза – трябва да бъдем отбор, който дори когато губи с 0:2, знае, че все още има време да вкарва голове“, коментира 19-годишният футболист. „Дори и да се случи в последните 10 минути, трябва да имаме настройката, че всичко зависи от нас да върнем двата гола и да вкараме трети.“

„Беше страхотно да се върнем в мача срещу Челси, след като губехме с 0:1, защото на „Стамфорд Бридж“ се играе трудно. С новия мениджър дойдоха много свежи идеи. Чувствам се като нов играч и сега важното е да ставам по-добър и да изпъквам в тренировките. Така е с целият отбор“, добави Айб.