Собственикът на американската компания „Ню Инглънд Спортс Венчърс” (NESV) – Джон Хенри е убеден, че ще спечели битката за властта в Ливърпул и днес официално ще приключи сделката за продажбата на английския гранд.

Въпреки увереността на милиардера, съдбата на „червените” от „Анфийлд” все още зависи от съда. След два неуспешни опита на настоящите собственици Хикс и Джилет да осуетят продажбата, днес предстои ново дело между двете страни, което този път ще се състои на американска територия – в Далас.

След приключване на второто дело, което бе във Върховния съд на Великобритания вчера, Дейвид Чивърс, който е част от ръководството на NESV заяви: „Ню Йинглънд е новият собственик на Ливърпул. Старите собственици се опитват от гроба да удушат нашата компания.”

Днес е и крайният срок за погасяване на задълженията на Хикс и Джилет към „Кралската Банка на Шотландия”, които надхвърлят 200 млн. паунда. Ако това не се случи към настоящите кредити ще бъдат натрупани още огромни суми, а клубът ще бъде заплашен от администрация.

Ако обаче по-рано съдът в Тексас отново се произнесе в полза на Ливърпул, то сроковете за погасяването на заемите могат да бъдат удължени.