Английският национал Джо Коул заяви, че може да играе на всяка една позиция, на която го сложи селекционерът Стив Макларън в предстоящите квалификации на Англия срещу Израел и Русия за Евро 2008.

Играчът на Челси играе предимно отдясно, в националния отбор често заема позицията вляво. Според специалистите на Острова в предстоящите мачове на „трите лъва” той може да си партнира с Майкъл Оуен в атаката или да замести контузения Дейвид Бекъм вдясно.

„Считам се за крило. В Челси играя отдясно, за Англия – отляво. Мога да се състезавам и по двата фланга. Бих бил щастлив на всеки пост в националния отбор”, каза Коул.

„Всеки футболист, който не играе много в клубния си тим иска да прекара, колкото може повече време на терена, когато му се отвори такава възможност. Аз съм професионалист, винаги тренирам много здраво, а когато ми бъде даден шанс, го поемам с две ръце и правя всичко възможно, за да оправдая гласуваното ми доверие”, продължи футболистът на „сините”.

„Мисля, че ще бъда един от най-свежите играчи в предстоящите срещи, тъй като изкарах дълга предсезонна подготовка, която за първи път от много време насам, не бе прекъсната от някаква контузия. В отлична кондиция съм, искам да изляза на терена и да помогна, за да победим Израел и Русия”, завърши Джо Коул.