Джо Коул е все по-близо до изхода на „Стамфорд бридж”, след като влезе в непряк конфликт със собственика на Челси Роман Абрамович. Крилото на „сините” и ръководството на тима не могат да постигнат разбирателство за новия договор на футболиста.

Според информациите, Абрамович е останал изумен от огромната заплата, за която претендира Коул, и в никакъв случай не е готов да му я даде. 28-годишният играч иска над 100хиляди паунда на седмица, което според руския милиардер е смешно, предвид факта, че Коул дори не е титуляр при Карло Анчелоти, откакто се възстанови от травмата си в коляното.

Самият Джо Коул не изгаря от желание да напуска Челси, където е вече от седем доста успешни години. Замразените преговори за нов договор обаче надали скоро ще бъдат отворени отново.

Към английския атакуващ полузащитник със сигурност ще има доста апетити от други отбори, ако успеят да покрият поне настоящата му заплата от 80 бона седмично. Със сигурност за Коул ще наддава Тотнъм, а вероятно и Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Манчестър Сити.