Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард донесе безценна преднина за „червените” срещу Интер в осминафиналите за Шампионската лига, след като се разписа за 2:0 в последната минута на снощния двубой между двата тима на „Анфийлд”.

Полузащитникът обаче предупреди, че има още работа. „Това е голяма победа. Но тя няма да означава нищо, ако не завършим започнатото след три седмици.”

„Няма да полетим в облаците. Играхме добре, не допуснахме попадение и имаме два гола преднина. Но няма да подценяваме Интер. Те са класен отбор,” допълни Джерард.

Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес пък получи нужната глътка въздух след поредицата провали на „червените” в последно време.

„Всеки знае колко важна е Шампионската лига, тъй като в нея играят най-добрите отбори и така се получават мачове като този,” заяви наставникът. „Беше изключително важно да не допуснем гол, а нашите две попадения в края бяха просто перфектни. За нашия противник ще е трудно отсега нататък, но ние трябва да сме внимателни.”

„Доволен съм от отношението на футболистите ми. Те играят за клуба, а това е един наистина фантастичен клуб.”

Феновете на „Анфийлд” от своя страна също изказаха подкрепата си към Рафа Бенитес, като издигнаха специални знамена и транспаранти с неговия лик.