Капитанът на английския национален отбор по футбол Стивън Джерард беше обявен за играч на мача от европейското първенство срещу Украйна.

В 48-та минута халфът на Ливърпул подаде на Уейн Рууни за единственото попадение в двубоя, с което Англия спечели първото място в група "D" и се класира на четвъртфинал срещу отбора на Италия.

"Винаги сме мислели само за първото място в тази изключително трудна група. Никой не вярваше в нашите способности, но ние придобихме голямо самочувствие в течение на турнира", бяха първите думи на полузащитника след края на мача.

"Представянето ни срещу Украйна не беше фантастично, но ние се потрудихме и заслужихме успеха. Голът на Уейн Рууни беше просто добавка, но нас ни устройва той да продължи да бележи подобни попадения", добави лидерът на "трите лъва".

"Рууни е много важен за този отбор и за нашата нация. Вече играем мач за мач. Следващият ни съперник е Италия, а това е един много силен и добре организиран в защита отбор. В тези надпревари винаги се нуждаеш от късмет, за да постигнеш успехи, а ние се надяваме той да бъде с нас и да останем в надпреварата възможно най-дълго", завърши Джерард.