Емануеле Джакерини ще бъде продаден на Съндърланд не по искане на треньора Антонио Конте, а по собствено желание. Това разкри спортният директор на Ювентус Джузепе Марота.

В четвъртък стана ясно, че „черните котки“ са изпратили оферта за 28-годишния полузащитник, която е била приета от клубното ръководство. Самият Конте не е искал да се разделя с италианския национал, но играчът е получил гаранции от англичаните за запазено титулярно място. Подобно обещание не бе по силите на „бианконерите“ и те решили да не спират развитието на Джакерини.

„Емануеле оцени не само икономическите, но също спортните аспекти и статута, който ще има в Съндърланд“, разкри Марота. „Това бе предизвикателство, което той реши да приеме. Ние се съобразихме с желанията му.“

Клубният шеф също така разкри защо „старата госпожа“ се отказа да наддава за звездата на Фиорентина Стеван Йоветич. „Ние отстъпихме, защото с Карлос Тевес и Фернандо Йоренте сме доволни от атаката си. Йоветич бе една от нашите цели, но вече няма как да го вземем – не защото не можем, а защото сме горди от идването на Тевес и смятам, че с него постигнахме това, което искахме“, добави Марота.