Тотнъм показа две съвсем различни лица през първото и второто полувреме на преиграването срещу Фулъм за ФА Къп, но все пак тимът на Хари Реднап победи с 3:1 се стигна до полуфинал в турнира.

Първите 45 минути преминаха под доминацията на символичните гости от Западен Лондон, които поведоха в резултата в 17-та минута. Точен за Фулъм бе Боби Замора, който засече много точно подаване на Деймиън Дъф. На почивката „котиджърс” се оттеглиха със заслужен аванс, след като играха по-силно през това полувреме.

На почивката обаче Хари Реднап стори онова, което умее най-добре – да преобрази състава си, и като с магическа пръчка две от смените му се оказаха печеливши. Дейвид Бентли влезе в 46-та минута, и почти веднага след това стреля от пряк свободен удар, и без да докосне никого, топката премина покрай куп от играчи и влетя във вратата на Шварцер.

Павлюченко влезе в 53-та минута, и на него също му трябваше малко, за да се отбележи сред голмайсторите. Той засече центриране на Бентли със страхотно воле в 60-та минута, за да изведе Тотнъм напред в резултата. Силен мач за домакините направи Ейдур Гудьонсен, който увенча представянето си с третото попадение в срещата, паднало в 66-та минута.

Така Тотнъм си осигури полуфинал за ФА Къп, като на 11 април ще се изправи срещу Портсмут на „Уембли”. Ден по-рано е другият сблъсък от полуфиналите между Астън Вила и Челси.