Голмайсторът на Челси Дидие Дрогба е получил внезапно силен отток на коляното и вчера е бил откаран в болница. Той е прекарал няколко часа в клиника и в понеделник, но лекарите все още не са наясно каква точно е причината за възпалението.

Нападателят ще продължи с изследванията днес, ако оттокът спадне достатъчно, за да се мине преглед на скенер, който през последните два дни е бил невъзможен.

Коляното тормози Дидие Дрогба от началото на сезона и неговото отсъствие често се отразява зле на представянето на отбора от Западен Лондон.

Медицинският щаб в Челси е на мнение, че възпалението е причинено от малко парченце плаваща кост или хрущял, което се трие в мускула, но това не е установено със сигурност.

Капитанът на „сините” Джон Тери имаше подобен проблем, който го извади от терена за три седмици, след като му бе направена операция.

Почти сигурно Дидие Дрогба няма да вземе участие в съботния мач на Челси срещу Съндърленд, но в отбора се надяват той да е готов за сблъсъка с Арсенал на 16 декември.