Наставникът на Челси Жозе Моуриньо потвърди, че Дидие Дрогба и Франк Лампард няма да вземат участие в предстоящата среща на „сините” с Блекбърн от поредния кръг във Висшата лига.

Дрогба се контузи при загубата от Астън Вила преди две седмици. Самият той заяви днес, че трябва да мине още време, за да се възстанови за игра.

Лампард ще пропусне предстоящия мач, заради същата контузия, която му попречи да участва за Англия срещу Израел и Русия.

Двамата ще могат да се върнат на терена най-малко след една седмица, а наставникът Моуриньо разкри, че Андрий Шевченко ще започне като титуляр.

Франк и Дидие няма да играят. Надявам се, че ще мога да разчитам на тях следващата седмица”, каза португалският специалист.

„Хубаво е, че Шевченко е пак на линия, все пак се нуждаем от всеки възможен футболист. Трябва да въртя състезателите си, тъй като навлизаме в периода, в който всеки играч е от значение – все пак ще участваме на три фронта”, продължи Жозе.

„В следващите две седмици трябва да изиграем 5 мача, надявам се, че ще ни е толкова тежко до края на сезона – затова ми трябват всички. При отсъствието на Дрогба ситуацията в нашата атака е много сложна, затова Шева е много нужен. Той изигра две срещи за националния отбор на Украйна, резултатите не бяха много добри, но аз останах доволен от това, което показа Андрий”, сподели още наставникът.

„Не винаги всичко опира до физическото състояние на състезателя, понякога един футболист се намира в страхотна форма, но не се представя добре на терена, все пак мисля, че украинецът подобрява играта си във всеки един аспект”, завърши Моуриньо.