Спортните звезди на Германия Йенс Леман и Борис Бекер, бяха сред изненадите на тазгодишните Европейски музикални награди (EMA) на музикалната телевизия MTV. Домакин на церемонията бе Мюнхен, а по традиция винаги се канят за участие местни знаменитости.

Награда връчи и най-нашумялата звезда във Формула 1 – Люис Хамилтън, както и футболистът на Челси Дидие Дрогба.

Вратарят на националния отбор Леман и тенис легендата Бекер излязоха на сцената, за да обявят победителя в категория за най-добро изпълнение на живо. Те бяха в компанията на победителката от конкурса на MTV за феновете и дадоха отличието на британската група Muse.

Доста по-приятна бе задачата на Люис Хамилтън, който разцелува сладката рокаджийка Аврил Лавин. Американската певица получи две награди – за най-добър соло артист и за най-пристрастяваща песен, като втората и бе връчена от пилота на МакЛарън.

Най-важната роля обаче бе отредена на Дидие Дрогба, който заедно с топ модела Лили Коул връчи приза за Най-добра група на 2007 година – на Linkin Park.

Сред останалите по-интересни награди бяха: Албум на Годината, спечелена от Нели Фуртадо; Най-добра британска група – Muse; Градски хит – Риана за песента си Umbrella; Наградата за нов европейски саунд получи естонската банда Бедуетърс.

Домакин на ЕМА 2007 бе рапърът Снууп Дог, подкрепян от Дейв Гроул от Foo Fighters.

Сред изпълнителите бяха Никол и Уил Ай Ем, Мика, My Chemical Romance, Foo Fighters, Ейми Уайнхаус и Пит Доърти. Джъстин Тимбърлейк, който спечели две награди миналата година, водеше в номинациите с четири категории, но си тръгна с празни ръце.

В шоуто имаше и българско участие – къдрокосата Люси от немската дамска поп-група No Angels.

Аудиторията на церемонията по предварителни данни надвишава милиард и половина души.