Финансовите проблеми на собственика на Манчестър Сити Таксин Шинаватра са толкова големи, че същият миналия месец е поискал назаем 2 милиона лири от бившия президент на „небесносините” Джон Уордъл, за да покрие заплатите на персонала на клуба, тръбят медиите в Англия във вторник сутринта.

Уордъл, който подаде оставка в знак на протест срещу управлението на Таксин на 9-ти юли, е бил толкова притеснен, че бившите му подчинени няма да получат парите си, че се е съгласил на заема миналия месец, който се пада и трети в рамките на по-малко от година.

Въпреки че досега, Шинаватра се е издължавал на екс-боса на Сити и не са били забавяни плащанията на персонала, „Sportsmail” разкрива, че в английския клуб се работи месец за месец. На „Дъ Сити ъф Манчестър” цари паника, че следващия път, когато Шинаватра изпадне в затруднение, Уордъл няма да бъде на разположение, за да го измъкне.

От Висшата лига пък настояват за незабавни разговори с Таксин, който в собствената си страна Тайланд е обвинен в корупция. В момента собственикът на Сити се намира в Лондон, тъй като не иска да се върне в родината си и да се изправи пред местния съд.

В същото време мениджърът Марк Хюз не улеснява ситуацията в клуба, след като заяви, че ще напусне поста си, тъй като иска личен контрол върху трансферната политика в Сити, след като се спречка с новия шеф при „гражданите” Пол Олбридж, заради желанието на последния да продаде Стивън Айрлънд в Съндърланд.